17-18 IANUARIE 2009

In jos

17-18 IANUARIE 2009

Mesaj  Geo la data de Vin Dec 19, 2008 5:15 pm

PRIMA CONFERINTA NATIONALA A SECRETARILOR COMUNELOR, ORASELOR, MUNICIPIILOR SI JUDETELOR DIN ROMANIA


Federatia Secretarilor Unitatilor Administrativ Teritoriale din Romania va adreseaza oficial invitatia de a participa la Conferinta Nationala a secretarilor unitatilor administrativ-teritoriale, organizata in premiera la acest nivel in Romania, care se va desfasura la Bucuresti in perioada 17–18 ianuarie 2009 la hotelul Rin Grand, sala de conferinte "Bucuresti", eveniment unde vom prezenta in plen proiectul de lege privind Statutul Secretarului Unitatii Administrativ-Teritoriale, statut ce a fost conceput de un colectiv de specialisti in administratia publica locala, in urma discutiilor cu secretari din teritoriu, evidentiindu-se prin acesta rolul secretarului unitatii administrativ teritoriale si importanta activitatii sale in administratia publica locala.

FSUATR este prima si singura structura federativa care si-a propus ca obiectiv fundamental elaborarea, promovarea si sustinerea adoptarii prin lege a statutului secretarului unitatii administrativ-teritoriale.

La acest eveniment deosebit de important vor fi invitati sa participe Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, Primul-ministru, deputati, senatori, ministrii, specialisti in administratia publica locala, reprezentanti ai Comisiei Europene si ai asociatiilor similare din afara tarii, presedintele CECCAR.

In cadrul conferintei vom sustine ca secretarii sa aiba reprezentare in Comisia Europeana la fel ca si primarii in Comitetul Regiunilor de la Bruxelles, considerand ca prin crearea unui dialog intre secretarii unitatii administrativ-teritoriale si Comisia Europeana se vor putea realiza si indeplini obiective ce pana acum erau doar idei, iar problemele administratiei publice locale si ale secretarului vor putea fi cunoscute si la nivelul forurilor Uniunii Europene.

In cadrul Conferintei va fi lansata revista „Actualitatea in Administratie”, prima revista a secretarilor unitatilor administrativ-teritoriale din Romania, publicatie care ii va reprezenta si va evidentia in exclusivitate numai opinii si puncte de vedere ale acestora.

Va invitam ca si dumneavoastra sa ne trimiteti articole ce vor fi publicate in revista, in prima editie sau in editiile urmatoare, continutul lor facandu-l cunoscut la nivelul intregii tari.

Articolele dumneavostra pot deveni o importanta sursa de idei pentru imbunatatirea legislatiei in vigoare privind administratia publica contribuind astfel la modernizarea administratiei locale in pas cu cerintele aquisului comunitar european.

Prezenta dumneavoastra intr-un numar cat mai mare este foarte importanta deoarece personalitatile care le-am invitat vor avea posibilitatea sa se informeze direct de la cei care sunt reprezentativi in administratia publica si cunosc cel mai bine situatia din unitatile administrativ–teritoriale, despre problemele cu care va confruntati.

Este semnificativ faptul ca pana in prezent nici o structura asociativa existenta a secretarilor nu a luat o asemenea initiativa, nu a organizat un asemenea eveniment la nivel national, poate din cauza imposibilitatii alocarii timpul necesar de a se ocupa de aceste probleme, din cauza programului deosebit de incarcat de la serviciu, din cauza lipsei de fonduri sau a altor incompatibilitati. Federatia il organizeaza pe al doilea, primul fiind congresul din 9-10 august 2008.

Participarea la conferinta va fi sustinuta de catre federatie pentru membrii inscrisi in baza de date prin trimiterea de autocare in fiecare judet, ce va vor prelua pentru a va aduce la Bucuresti in dimineata zilei de 17 ianuarie sau dupa caz in seara zilei de 16 ianuarie 2009. Planul de deplasare la Bucuresti si de intoarcere il vom comunica pana pe data de 12 ianuarie 2009. Pentru membrii aflati in evidenta generala a federatiei, cheltuielile legate de pregatirea si desfasurarea conferintei sunt suportate mai mult de 50% de federatie (transport, cazare la hotel, sala de conferinta, masa, cina oficiala, spectacolul ce se va organiza in seara zilei de 17 ianuarie cu invitati din toate zonele folclorice ale tarii).

In urmatoarele zile veti primi invitatia de participare la conferinta si detalii organizatorice ce tin de buna pregatire si desfasurare a acestui important eveniment. Va rugam sa confirmati pana cel tarziu 09 ianuarie 2009 participarea la conferinta.

Chiar daca sunt unele opinii si pareri divergente ale unor colegi din tara care probabil nu au inteles scopul si obiectivele federatiei, consideram ca interesul dumneavoastra consta in a avea o forta de reprezentare la nivel national, care prin unitatea de actiune si solidaritatea tuturor secretarilor unitatilor administrativ-teritoriale va deveni o structura puternica, o federatie care va poate apara si promova drepturile si interesele profesionale in raport cu institutiile de stat si cu cei care incearca sa minimalizeze importanta sociala a activitatilor pe care le desfasurati pentru binele si interesul comunitatilor pe care le reprezentati, cu cei care nu va acorda drepturile de care trebuie sa beneficiati.

De aceea, va rugam sa ne onorati cu prezenta la Prima Conferinta Nationala a Secretarilor Unitatilor Administrativ-Teritoriale, eveniment deosebit de important unde vor fi alesi si reprezentantii ce vor fi propusi pentru Comitetul Regiunilor din Bruxelles, ca delegati ai secretarilor unitatilor administrativ-teritoriale din Romania.


Ultima editare efectuata de catre Geo in Mier Iul 22, 2009 4:12 pm, editata de 3 ori

Geo

Mesaje : 13
Puncte : 1
Reputatie : 0
Data de inscriere : 25/09/2008
Varsta : 38
Localizare : Bucuresti

Vezi profilul utilizatorului http://www.secretariuatr.ro

Sus In jos

conferinta

Mesaj  secretar dudesti la data de Lun Ian 05, 2009 6:27 pm

Multumim pentru invitatie. Vom fi prezenti.

secretar dudesti

Mesaje : 1
Puncte : 0
Reputatie : 0
Data de inscriere : 05/01/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum