comentariu si propuneri

In jos

comentariu si propuneri

Mesaj  european la data de Mier Mai 13, 2009 10:32 am

am constatat ca s-a eliminat pct.18 al art.4 alin.1 (fiind prevedere dubla cu art.4 alin.2). Numai ca la acest din urma alineat se prevede ca " Secretarul îndeplineşte şi alte atribuţii prevăzute de lege sau însărcinări date de prefect, primar ............ , mentionate in fisa postului " Pai, pana la urma, cine intocmeste fisa postului prefectul sau primarul? Cui ne subordonam?
Inca o nelamurire : Art.6. "Între consiliul local respectiv consiliul judeţean pe de o parte şi secretar pe de altă parte se stabilesc raporturi de serviciu în baza actului administrativ de numire emis în condiţiile prezentei legi."
Adica prefectul numeste secretarul si tot el prin act administrativ de numire stabileste raporturi de serviciu intre consiliul local si secretar ? Ce fel de raporturi, de subordonare ? ( ma gandesc eu) . Deci suntem numiti de prefect, pot da atributii si primarul dar se pot stabili si raporturi de serviciu( probabil de subordonare) cu consiliul local. Este ,practic, situatia de acum, nu se schimba nimic ( cu exceptia faptului ca suntem numiti de prefect asa cum a fost cu ceva timp in urma).
Propunerea mea : 1.numirea secretarului : de catre prefect. 2. Subordonarea : catre prefect. 3. Fisa postului ( atributii): prin lege.
Inca ceva. La atributii : "certifică conform cu originalul copiile eliberate de pe documentele din arhiva proprie."
Daca se refera la arhiva u.a.t. este o prevedere birocratica. Argumente: din moment ce un document este extras si xerocopiat din arhiva de persoana din cadrul compartimentului respectiv, conformitatea cu originalul o poate face persoana respectiva, nu-si are rostul o a doua persoana ( secretarul u.a.t.) sa confirme acest lucru.
Imi dau seama ca la acest proiect ( statutul) " lucreaza" si altii mai putini interesati de soarta secretarului, dar speram ca federatia noastra sa-si atinga scopul pentru care a fost infiintata si anume intarirea pozitei secretarului uat in cadrul comunitatii si recunoasterea importantei acestei functii. Astept sa vad si alte pareri.

european

Mesaje : 7
Puncte : 14
Reputatie : 0
Data de inscriere : 17/03/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

de acord cu european

Mesaj  valentinu la data de Joi Mai 14, 2009 9:09 am

Subscriu celor prezentate mai sus de către colegul european. Părerea mea este că nu au fost definite clar nici măcar principiile acestei legi. Secretarul este definit ca un funcţionar cu funcţie de conducere dar este subordonat tuturor, şi primarului, şi prefectului, consiliului local, consiliului judeţean etc. În multe primării "coordonează" şi "răspunde de...." înseamnă că el trebuie să facă efectiv treaba asta.
Părerea mea este că ar fi 2 soluţii:

1. Să fie subordonat doar prefectului, asta însemnând cu cartea de muncă la prefectură şi să aibă atribuţiile clar stabilite respectiv controlul efectiv al actelor administrative emise nu "întocmirea lor Laughing " cum este în prezent sau

2. Să fie subordonat doar primarului şi să fie lăsată la alegerea primarului ce atribuţii (dintre atribuţiile primarului potrivit legii ) i se vor delega.

valentinu

Mesaje : 7
Puncte : 9
Reputatie : 0
Data de inscriere : 25/03/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: comentariu si propuneri

Mesaj  suat_ms la data de Joi Mai 14, 2009 1:40 pm

Sunt de acord cu voi, mai puţin cu cele propuse de "valentinu" la pct.2. Părerea mea este că ar fi cel mai indicat cu subordonarea şi cartea de muncă la prefect, iar subordonarea asta cu primarul să lăsăm odată în pace pentru totdeauna.
Motiv
Dacă secretarul este subordonat primarului se pierde de tot principiul pentru care este gândită această funcţie (controlul funcţionării în legalitate al autorităţilor locale). Nicidecum nu poţi fi subordonat autorităţii (primar şi/sau consiliul local) a cărei legalitate trebuie să controlezi. Această funcţie (secretar al u.a.t.) trebuie să fie independent de orice subordonare locală, altfel este absolut imposibil să-şi desfăşoare activitatea pentru care este numit în funcţie...

suat_ms

Mesaje : 8
Puncte : 16
Reputatie : 0
Data de inscriere : 25/03/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

multumiri

Mesaj  european la data de Lun Mai 18, 2009 8:45 am

multumesc colegilor "valentinu" si "suat_ms" pentru atentia acordata postarii mele.

european

Mesaje : 7
Puncte : 14
Reputatie : 0
Data de inscriere : 17/03/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: comentariu si propuneri

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum