SALARIZARE SECRETARI - LEGEA Nr.215/2001 SE MODIFICĂ...

In jos

SALARIZARE SECRETARI - LEGEA Nr.215/2001 SE MODIFICĂ...

Mesaj  SecretarCV la data de Joi Mar 26, 2009 1:49 pm

Pentru a fi echitabili faţă de modificarea art. 57(5) din Legea 215/2001 R. - pe care probabil aţi observat pe acest forum - proun următoarea modificare a art.116(1) din Legea nr. 215/2001R.
Dacă aveti motive, vă rog să susţineţi propunerea, iată-l:
Textul actual: (1) Fiecare unitate administrativ-teritoriala si subdiviziune administrativ-teritoriala a municipiilor are un secretar salarizat din bugetul local. Secretarul comunei, orasului, municipiului, judetului si al subdiviziunii administrativ-teritoriale a municipiilor este functionar public de conducere, cu studii superioare juridice sau administrative. Secretarul se bucura de stabilitate in functie.

Propunere de modificare: "(1) Fiecare unitate administrativ-teritoriala si subdiviziune administrativ-teritoriala a municipiilor are un secretar. Secretarul comunei, oraşului, municipiului, judeţului si al subdiviziunii administrativ-teritoriale a municipiilor este funcţionar public de conducere, cu studii superioare juridice sau administrative. Secretarul se bucura de stabilitate in funcţie.
(1)indice 1: Secretarul este salarizat din bugetul local al unităţii administrativ teritoriale şi al subdiviziunii administrativ-teritoriale a municipiului, după caz şi beneficiază de o indemnizaţie de conducere aparte salariului de bază, corespunzător indemnizaţiei de conducere acordat pentru funcţia de director executiv sau contabil-şef, după caz,* care se include în baza de calcul pentru stabilirea drepturilor şi obligaţiilor care se determină în raport cu venitul salarial."

*La judeţ, municipiu corespunzător indemnizaţiei de conducere acordat pentru funcţia de director, iar la oraşe şi comune, corespunzător indemnizaţiei de conducere acordat pentru contabil – şef.

Obs. : Vi se pare ca este mult prea frumos pentru a deveni realitate.... Mie NU!!! DOAR CĂ VOINŢA ŞI SUSŢINEREA FEDERAŢIEI SECRETARILOR ar fi necesară......
Cu drag,
SecretarCV. Aştept reacţile voastre cu interes......... study

SecretarCV

Mesaje : 9
Puncte : 11
Reputatie : 0
Data de inscriere : 23/12/2008

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

acord total si inca in plus

Mesaj  cornea_tatiana la data de Joi Iul 23, 2009 4:07 pm

Sunt cu totul de acord cu atat mai mult cu cat sunt secretar intr-o comuna cat a III-a si am FABULOASA incadrare de 1581 lei / luna inclusiv enigmaticul spor de conducere !!! As adauga faptul ca am postat petitii electronice pe diverse seituri ale unor ministare/agentii, inclusiv ANFP. Ghiciti raspunsul ?! Voi prezenta copiat mai jos textul Petitiei,dar din pacate raspunsul ANFP nu-mi permite programul sa-l reproduc exact prin copiere.

P e t i t i e

Buna ziua ! .
Sunt Cornea Ecaterina Tatiana, cu domiciliul stabil in comuna Ghelari, jud, Hunedoara, secretar al acestei comune de cat. a III-a de peste 10 ani.
Doresc sa va aduc la cunostinta faptul ca prin legislatia actuala privind retribuirea noastra se omite in mod constant incadrarea in categoria functionarilor publici de conducere. Avem aceasta denumire conform Legii nr. 215/2001 privind administratia publica locala, republicata, cu modificarile ulterioare, la fel si prin Legea nr. 188/1999 privind Statutul functionarului public, cu modificarile ulterioare, dar ca incadrare aceasta este total necorespunzatoare. Exemplu - la ora actuala am incadrarea de 1.581 lei / luna inclusiv sporul de conducere !?? Precizez ca am 18 ani de studii - respectiv liceu + facultate la zi + masterat + studii postuniversitare+ grad didactic definitiv + specializari si peste 30 ani lucrati. Nu este precizat cuantumul sporului de conducere, dar daca am deduce un spor minim de 30 % avem incadrarea unui functionar public de executie cu studii medii (!!!) si probabil mult inferior unui muncitor auxiliar dintr-un minister !
Procedurile de selectare a noastra ca functionari sunt deosebit de stricte, obligatorii iar despre raspunderea postului nici nu mai vorbesc. Suntem reprezentantii statului in teritoriu, cei care uneori chiar ne luptam cu alesii locali pentru respectarea si aplicarea legii. Suntem aplicantii politicilor guvernului in zona rurala – peste 2000 comune cat. a III-a, si totusi, categoria cea mai umilita dintre toate categoriile de funtionari publici asazisi de conducere! .
Destul de recent a fost infiintata functia publica de - manager public - categorie pe cat de noua pe atat de bine stimulata financiar. Propun incadrarea noastra la nivelul corespunzator asigurat unui manager public, putem fi asimilati acestei categorii, cel putin pentru zona rurala.
Va rog ca in aceasta viitoare lege unica de salarizare pentru personalul din sectorul bugetar sa aveti in vedere corectarea acestei anomalii.
Va multumesc ,
Cu totala incredere si respect - Ecaterina Tatiana Cornea

VA ROG PE TOTI CEI CARE SUNTETI INTERESATI reluati si voi demersul meu si sa trimiteti cat mai multi astfel de petitii electronice la cat mai multe ministere+agentii+oficiu pentru combaterea discriminarii+avocatul poporului, etc.

In rezumat raspunsul ANFP a fost incadrarea noastra conf. OG nr. 6/2007 cu modificarile ulterioare, adica din punctul lor de vedere este foarte corecta incadrarea unui functionar public de conducere ( !! ) la nivelul de 1582 lei / luna dupa 18 ani de diverse scoli absolvite la ZI + specializari ! Au oare vreun rost cei de la ANFP ?

cornea_tatiana

Mesaje : 13
Puncte : 11
Reputatie : 0
Data de inscriere : 09/01/2009
Varsta : 61
Localizare : comuna Ghelari, judetul Hunedoara

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

salarizare secretar

Mesaj  claudia seitan la data de Mar Iul 28, 2009 1:12 pm

Este interesanta propunerea de modificare a legii 215/2001 in ceea ce priveste salarizarea noastra dar ma gandesc ca si asa salarizarea noastra nu este la nivelul care ar trebui sa fie.
Exemplu:
- un secretar de comuna a III-a nu indeplineste doar atributiile prevazute de legea 215, din contra, are CUMUL DE FUNCTII, ofiter de stare civila, inspector de protectie civila, etc. Cumul de functii care nu se revede la salar.
- faci treaba unui consilier juridic dar ca si functionar public nu poti primi acel spor de mobilitate si confidentialitate.

claudia seitan

Mesaje : 9
Puncte : 15
Reputatie : 0
Data de inscriere : 09/10/2008
Varsta : 42
Localizare : COMUNA FOENI, JUDET TIMIS

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

salarizare secretari

Mesaj  cornea_tatiana la data de Mier Iul 29, 2009 8:02 am

Multumesc.
Am primit raspuns si de la Min. Fin.si tot in rezumat va comunic faptul ca mi sa comunicat ca petitia mea a fost redirectionata spre rezolvare ANFP - ului !!!??? Lor chiar nu le pasa de nimic, decat numai de babanele lor salarii - ati vazut desigur ca au infiintat posturi noi cu incadrari de la 7.000 lei in sus, desigur si cu alte sporuri caci pentru ei sunt bani publici berechet ! Sunt total dezamagita.

cornea_tatiana

Mesaje : 13
Puncte : 11
Reputatie : 0
Data de inscriere : 09/01/2009
Varsta : 61
Localizare : comuna Ghelari, judetul Hunedoara

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: SALARIZARE SECRETARI - LEGEA Nr.215/2001 SE MODIFICĂ...

Mesaj  claudia seitan la data de Mar Aug 04, 2009 8:51 pm

Dragi colegi, o intrebare, ce se mai aude de Statutul asta al nostru sau de salarizare? Question Vad ca este liniste totala se pare ca noi "suntem doar buni de gura" in rest nimic. pale

claudia seitan

Mesaje : 9
Puncte : 15
Reputatie : 0
Data de inscriere : 09/10/2008
Varsta : 42
Localizare : COMUNA FOENI, JUDET TIMIS

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

alte raspunsuri la petitia mea- salarizare secretari uatr

Mesaj  cornea_tatiana la data de Mier Aug 05, 2009 8:26 am

Recent am primit raspuns si de la Min. Adm. si Internelor, prin care cu totala politete mi se comunica faptul ca vor avea in vedere cele sesizate de mine referitor la incadrarea secretarului comunei cat a III-a la dezbaterea legii unice de salarizare in sistemul bugetar.
Dar ieri am mai studiat putin prevederile Contractului colectiv de munca unic la nivel de national valabil pentru perioada 2007 - 2010 nr. 2895/2006 in vigoare si fara modificari ulterioare. Incadrarea noastra este cu totul pe langa prevederile acestui Contract, respectiv la cap. salarizare, art. 40 se pleaca de la un coeficient 1 pentru salariatii necalificati ajungandu-se la coeficientul 2 pentru salariatii cu studii superioare. Ori, un muncitor necalificat din administratia publica locala are salariul cuprins intre 557 - 657 lei / luna ( OG 10 / 2008). Calculand x 2 ar rezulta 1114 - 1314 lei/luna pentru studii superioare. Deci, noi cu toate obligatiile de a avea studii superioare de lunga durata+specializari, avem incadrarea unui muncitor necalificat x 2 + sporul de conducere cuprins intre 467 lei si 267 lei aplicat la salarul unui muncitor necalificat !!! Nu mai vorbesc de incadrarea la nivelul unui functionar public conform OG 9/2008 , care la vechimea majoritatii dintre noi ( peste 15 - 20 ani ca secretar de comuna) nu este nici la nivelul unui consilier I superior cu 1, adica 1624 lei / luna !!!
De asemenea in acelasi Contract nr. 2895/2006 este precizat un spor pentru cumul de functii de pana la 50 %, ori toti cei care lucram ca secretari in aceste comune mici, sub 3000 locuitori, stim ca numai de mosit copii inca nu avem in atributii, in rest, totul ,cu exceptia evidentelor contabile, desii avem atributii si pe aceasta linie avizand hotararile privind aprobarea bugetului local, etc.
Desigur despre incadrarea viceprimarului - personaj necesar numai politic dar fara atributii si raspunderi - nu are rost sa mai amintesc - 2337 lei / luna, fara conditii de studii, iar al nostru are si pensie de minier de cca. 2000 lei/luna. E OK cu acest gen de cumul, nu ???
Va rog din nou pe cei care am mai ramas in aceasta Federatie sa luam ATITUDINE ! Sa-i mai mobilizam si pe cei mai sfiosi, etc.
Multumesc pentru atentie - cu respect Tatiana Cornea

cornea_tatiana

Mesaje : 13
Puncte : 11
Reputatie : 0
Data de inscriere : 09/01/2009
Varsta : 61
Localizare : comuna Ghelari, judetul Hunedoara

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: SALARIZARE SECRETARI - LEGEA Nr.215/2001 SE MODIFICĂ...

Mesaj  claudia seitan la data de Vin Aug 07, 2009 1:26 pm

Doamna Tatiana, dumneavoastra ati reusit ca in conformitate cu prevederile Contractului nr. 2895/2006 sa beneficiati de acest spor pentru cumul de functii de pana la 50 %? Question
Ne/am afiliat la sindicate, la federatii etc. dar nimeni nu lupta concret pentru noi. Da, trebuie mobilizare, dar cand esti "ingramadit" cu atatea atributii, care de altfel se inmultesc pe zi ce trece tot mai mult, oare nu pentru asta ne/am afiliat la sindicate, la federatii etc. Question
Am ajuns: secretarul primarului, consiliului local, al viceprimarului si al aparatului de specialitate al primarului (astia nu misca nimic daca nu cer aprobarea noastra iar cand le dai de lucru spun ca nu sunt slugi).

claudia seitan

Mesaje : 9
Puncte : 15
Reputatie : 0
Data de inscriere : 09/10/2008
Varsta : 42
Localizare : COMUNA FOENI, JUDET TIMIS

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

salarizare secretari

Mesaj  cornea_tatiana la data de Vin Aug 07, 2009 1:47 pm

Buna ziua. M-as bucura sa mi se spuna Tatiana. Aveti dreptate, ne-am afiliat...am achitat unii cotizatii+...cu sincera dorinta de a rezolva ceva pozitiv. Am participat la cele 2 congrese - au fost bine organizate, dupa parerea mea, dar...la discutii colegi de-ai nostrii care au incadrari mai mari, au tinut sa discute...vorbe, nu sa concretizam fapte. Cand am ridicat problema cel putin a incadrarii in grupa a II de munca, unii au ras, uite ce vrea si asta! Nu cred ca isi pot imagina munca noastra , a celor din comunele mici. Prin sindicat am reusit sa obtinem cate ceva, dar in acest an, desii avem buget mai mare, nu ni se mai achita toate drepturile, nemaifiind de acord d-na contabil Exclamation chiar daca avem valabil Acordul colectiv de munca Exclamation ar trebuii sa faca ceva acte in plus, si de... nu are timp> O duce si f.greu - sotul sef de post politie, un copil, mama cu pensie, etc. Pentru unii chiar nu conteaza legea, acte valabile semnate si aprobate, etc. Dealtfel asa se da tonul de sus, asa ajunge pana jos... Ca fapt divers - numarul celor cu ajutor social este aleatoriu, unii sunt pe dispozitia de indexare ajutoare, altii in plata...iar daca am insistat sa fie concordanta... a refacut cecul pentru banca si a taiat ea personal din statul de plata cateva persoane barand cu pixul...uite asa ca sa-mi arate ca se poate...fara atata temei legal pretins de mine.
Sa mai auzim de bine !... cand o vrea Domnul !

cornea_tatiana

Mesaje : 13
Puncte : 11
Reputatie : 0
Data de inscriere : 09/01/2009
Varsta : 61
Localizare : comuna Ghelari, judetul Hunedoara

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: SALARIZARE SECRETARI - LEGEA Nr.215/2001 SE MODIFICĂ...

Mesaj  claudia seitan la data de Dum Aug 09, 2009 9:11 pm

Se pare ca peste tot contabilii sunt *la putere*, ei intotdeauna reusesc sa manevreze primarii dupa bunul lor plac. Nu sunt banii....ceea ce este curios ca atunci cand este vb de a-si acorda sporuri lor intotdeauna se va gasi o solutie. Ma intreb oare la ce ne putem astepta in viitor Question , ceea ce este foarte curios este ca toata lumea tace, pe site-ul Federatiei nu a mai parut nici o noutate, despre legea salarizarii unice se vorbeste foarte mult dar nu vezi nici o propunere concreta iar despre statutul nostru ce sa mai vorbim. Question

claudia seitan

Mesaje : 9
Puncte : 15
Reputatie : 0
Data de inscriere : 09/10/2008
Varsta : 42
Localizare : COMUNA FOENI, JUDET TIMIS

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Binete

Mesaj  cornea_tatiana la data de Lun Aug 10, 2009 7:56 am

Din pacate asa este... multumesc oricum pentru atentia pe care mi-ai dat-o si propunerilor facute. Noi sa fim sanatosi, caci pana la urma sanatatea este bunul pe care ni-l pot eroda, dar nu pot dispune dupa bunul lor plac de el ...

cornea_tatiana

Mesaje : 13
Puncte : 11
Reputatie : 0
Data de inscriere : 09/01/2009
Varsta : 61
Localizare : comuna Ghelari, judetul Hunedoara

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: SALARIZARE SECRETARI - LEGEA Nr.215/2001 SE MODIFICĂ...

Mesaj  claudia seitan la data de Lun Aug 10, 2009 11:15 am

Oameni buni ce se intampla, nu mai inteleg nimic, ce vor sa faca cu noi Question . Am auzit mai nou ca vor sa ne trimita in concediu fara plata o luna confused iar salariile vor fi inghetate un an. Question Oare nu sunt deja Question inghetate. Mai nou cei de la Curtea de Conturi cer o situatie cu drepturile pe care le avem conform contractului colectiv de munca, pentru ce? Question Nu inteleg dece tac sindicatele si Federatia sau lor le convine ce se intampla cu noi?

claudia seitan

Mesaje : 9
Puncte : 15
Reputatie : 0
Data de inscriere : 09/10/2008
Varsta : 42
Localizare : COMUNA FOENI, JUDET TIMIS

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: SALARIZARE SECRETARI - LEGEA Nr.215/2001 SE MODIFICĂ...

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum