propuneri Statut secretar u.a.t.

In jos

propuneri Statut secretar u.a.t.

Mesaj  administratie publica la data de Mar Mar 10, 2009 4:15 pm

1. propun eliminarea pct.11 din art.4 care prevede ca secretarul tine evidenta si completeaza actele se stare civila desi la pct.7 se precizeaza ca pe linga alte compartimente coordoneaza si compartimentul de stare civila, pe care majoritatea dintre secretari l-am infiintat cu mare greutate . Acest compartiment care de-a lungul anilor si-a diversificat activitatea nu mai putea fi dus de secretarul comunei care potrivit legii este functionar public de conducere, printre atributiile principale figurand contrasemnarea pentru legalitate a dispozitiilor primarului si a hotararilor consiliului local, ceea ce presupune alocarea unui timp important pentru studierea actelor normative care abunda numeric. Exceptia o constituie unitatile administrativ teritoriale unde s-a infiintat serviciul public comunitar pentru evidenta persoanelor, acestea fiind foarte putine si anume numai acolo unde au existat formatiuni de evidenta informatizata a persoanei ( la orase) . Nu mi se pare normal ca secretarul comunei care participa la sedintele consiliului local sau la diferite sedinte de instruire sa fie asteptat de cetateni cu mortul la usa ca sa-l poata ingropa. Activitatea de stare civila trebuie efectuata de un compartiment specializat.
2. propun ca in realizarea atributiilor prevazute in proiectul de statut, sa se specifice faptul ca, compartimentul de secretariat sa fie si la dispozitia secretarului comunei , nu numai mai a primarului.
3. propun ca in realizarea atributiei de confirmarea a copiei cu originalul sa se specifice daca aceasta se face asupra arhivei proprie a documentelor intocmite de secretar sau a arhivei proprie a unitatii, in acest din urma caz sa se specifice ca aceasta se realizeaza prin compartimentul de arhiva.
4. propun eliminarea atributiei de intocmire a unor acte notariale, deoarece se iese din sfera administratiei publice locale si se intra in cea a notarilor publici , cu implicatii, avand in vedere caracterul privat al acestei activitati.
5. propun eliminarea prevederii care in situatia suspendarii raportului de serviciu la cerere, pentru participarea la alegeri, aceasta se face cu aprobarea prefectului, deoarece in situatia in care primarul care candideaza este din acelasi partid cu cel care l-a propus pe prefect este de la sine inteles ca prefectul nu va aproba suspendarea secretarului pentru a nu-i face concurenta primarului.
6. propun eliminata posibilitatea stabilirii de catre prefect a unor atributii deoarece s-ar ajunge in situatia in care secretari din tara sa aiba atributii diferite in functie de viziunea prefectului judetului respectiv. Sa ramana cele stabilite prin lege.
In speranta ca aceste propuneri vor fi avute in vedere la definitivarea Statutului secretarului u.a.t , astept sa vad si alte propuneri de la colegi din tara, pentru ca numai asa si impreuna cu dvs., cei din conducerea Federatiei, vom face ca aceasta functie sa-si recapete locul in societate iar oamenii care ocupa aceasta functie, pentru care se cer studii superioare, sa fie tratati cum se cuvine.

administratie publica

Mesaje : 4
Puncte : 5
Reputatie : 0
Data de inscriere : 10/03/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: propuneri Statut secretar u.a.t.

Mesaj  florin la data de Joi Mar 19, 2009 7:21 pm

Sunt de acord cu propunerea colegului nostru, la partea cu atributiile de stare civila m-am gandit inca de cand am vazut prima data statutul, insa din comoditate (probabil) nu am scris pe forum.
Asteptam un punct de vedere si din parte conducerii federatiei

florin

Mesaje : 4
Puncte : 1
Reputatie : 0
Data de inscriere : 06/10/2008
Varsta : 44

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum